Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

IT-uppdrag i Göteborg? förhandla fram drömuppdraget

För många IT-entreprenörer saknas det inte uppdrag. Däremot kan det vara svårare att hitta drömuppdraget. Det där uppdraget som tickar alla boxar och som gör måndagsmorgonen spännande.

Fördelen är att det finns företag som specialiserat sig på att knyta samma företag med rätt IT-kompetens. Du kan se alla IT-jobb i Göteborg hos Uptrail som gör det lättare att hitta rätt uppdragsgivare. Där går det att hitta allt från spelutvecklingsuppdrag till roller som It-tekniker eller som projektledare inom IT.

Stor efterfrågan leder till möjligheter att påverka

Det råder stor brist på rätt kompetens inom IT även i Göteborg. Efterfråga sträcker sig från både juniora till seniora medarbetare eftersom digitaliseringen är i ständig framväxt. I sin tur ger det möjlighet att förhandla med uppdragsgivare i Göteborg på ett helt annat sätt. Några områden som går att förhandla om när annonsen inte riktigt uppfyller alla önskemål.

  1. Arbeta hemifrån i Göteborg. Det finns ofta möjlighet att förhandla om möjligheten till att arbeta hemifrån även om det inte står i annonsen. Allt fler kräver lite mer frihet och möjlighet att påverka. Därför kan du söka IT-uppdrag som är på plats för att förhandla om hybridmodell.
  2. Förmåner och semester. Lönen är inte det enda som är möjligt att påverka. Ibland finns det även möjlighet att förhandla om olika förmåner och fler semesterdagar. Förmåner kan vara inbetalningar till pension, viderautbildningar eller karriärstege.
  3. Forma uppdraget friare. Många gånger är uppdragsannonser ganska statiska med långa utlägg om vad som förväntas. Efterfrågan är stor på vissa kompetenser och det kan finnas en möjlighet att vara med och utforma uppdraget.

Konsult eller anställd? Eventuellt förhandlingsbart

Många uppdrag utformas som anställning men det är knappast omöjligt att få förbli sin egen. Företag kan känna en trygghet i att anställa. Det är även ett sätt att skydda företaget och intressen. Är du konsult och vill förbli det går det att söka anställning och förhandla om att förbli egen.

Därför bör du inte begränsas av att våga söka uppdragen som konsult. Det kan krävas lite mer övertalning och ha bra argument för att få uppdraget. Samtidigt kan det göra att du verkligen lyckas ro hem ditt drömuppdrag.