Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

En växande marknad inom nikotin

Vapes är apparater som gör det möjligt för användare att inhalera nikotin utan den skadliga röken från traditionella cigaretter. Även om de bara har funnits i några år har vapes blivit alltmer populära, särskilt bland unga människor.

Det finns många olika typer av vapes, men alla fungerar i princip på samma sätt. Inne i vape finns ett batteridrivet värmeelement som förångar en flytande lösning som innehåller nikotin. Användaren inhalerar ångan, som ger nikotinpåverkan precis som en cigarett skulle göra.

Vad kostar engångs vape?

När det gäller engångs vape kan kostnaden variera mycket beroende på var du köper dem och vilket märke du väljer. I Sverige kan ett populärt märke kosta uppåt 500 kronor, medan ett mer budgetvänligt alternativ kanske bara kostar 150-200 kronor. Om du vill spara ännu mer pengar kan du förstås alltid välja en påfyllningsbar vape penna eller box mod. Dessa kostar vanligtvis mellan 1 000-2 000 SEK, men de håller mycket längre än en engångs vape. I slutändan handlar allt om personliga preferenser och hur mycket du är villig att spendera. Här hittar du vapes som används en gång.

Vilken vape ger mest rök?

Svaret på den frågan beror verkligen på vilken typ av vape du använder. Om du använder en subohm-vape kommer den att producera mer rök än en vanlig förångare. Sub-ohm vapes fungerar genom att värma spolarna till en högre temperatur, vilket i sin tur producerar mer ånga. Om du vill producera mycket rök måste du använda en apparat med hög wattstyrka och ha dina spiraler inställda på ett lågt motstånd.

Vad är skillnaden mellan en elektronisk cigarett och en vape?

En elektronisk cigarett är en batteridriven apparat som värmer upp en vätska som innehåller nikotin och aromer, vilket skapar ånga som användaren inhalerar. En vape, å andra sidan, använder en atomsublimering för att värma vax eller oljor, vilket ger en mycket tjockare ånga än en elektronisk cigarett. Vapes finns i alla former och storlekar, från små, pennliknande apparater till stora, boxmodala vapes.

Vilka är fördelarna med ångning jämfört med cigarettrökning?

Det finns många fördelar med ångning jämfört med att röka cigaretter, bland annat följande:

  • Det är mindre skadligt för din hälsa än att röka cigaretter.
  • Vapning är billigare än att röka cigaretter.
  • Vapning ger dig mer kontroll över ditt nikotinintag än rökning av cigaretter.
  • Du kan vape inomhus utan att oroa dig för passiv rökning.
  • Vapning lämnar inte efter sig en kvardröjande lukt som rökning av cigaretter gör.

Vilka är nackdelarna med rökning jämfört med cigarettrökning?

Det finns också vissa nackdelar med rökning jämfört med cigarettrökning, bland annat följande:

  • Det kan vara lika beroendeframkallande som att röka cigaretter.
  • Vapning kan vara mindre socialt acceptabelt än att röka cigaretter.
  • Du kan fortfarande inhalera vissa skadliga kemikalier när du vape.
  • Vapning kan skada dina tänder och ditt tandkött.

Vilka är riskerna med att använda en vape?

Precis som alla andra typer av nikotinprodukter finns det vissa risker med att använda en vape. Dessa risker inkluderar beroende, lungskador och ökat blodtryck och hjärtfrekvens. Dessa risker är dock mycket lägre än de risker som är förknippade med cigarettrökning.

Kan jag använda cigaretter inomhus?

Ja, du kan använda cigaretter inomhus. Du bör dock kontrollera din lokala lagstiftning för att se om det finns några restriktioner för rökning inomhus.

Kan jag använda en vape när jag är gravid?

Nej, du bör inte använda en vape när du är gravid. Nikotin är ett skadligt ämne som kan passera placentan och påverka fostrets utveckling negativt. Om du är gravid och försöker sluta röka cigaretter ska du tala med din läkare om andra metoder för att sluta röka som är säkra under graviditeten.

Kan man dö av vape?

Nej, du kan inte dö av vape. Nikotin är dock ett skadligt ämne som kan orsaka beroende och andra hälsoproblem. Om du använder en vape med nikotin bör du vara medveten om riskerna med nikotinanvändning.