Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Entreprenörer som satsar på miljön

När du startar ett företag är det bra att tro på ditt koncept. I alla fall om du satsar på något lite annorlunda. Men även för helt vanlig handel gör det stor skillnad om du brinner för din sak. Om du har en drift för att lyckas, och gärna göra något gott på samma gång. Som de entreprenörer som värnar om miljön.

De anser att det inte görs tillräckligt för att rädda planeten och vill därför dra sitt strå till stacken. För att kunna göra det behöver du pengar, så därför är det smart att starta ett företag. Eller så är det tvärtom så att de vill gå framåt och tjäna pengar, utan att för den skull förstöra omgivningarna. De här sakerna hänger ihop, och många av dessa män och kvinnor gör ett storslaget arbete.

Hitta din nisch

Det finns gott om utrymme om du vill slå ett slag för miljön. De flesta stora industrier fortsätter att släppa ut kemikalier och föroreningar. Men folk är intresserade av att ha alternativ. Att kunna välja om de ska köpa miljövänligt eller inte. Ett område som är ganska stort i det här sammanhanget är kläder. Snygga t-shirts för damer i alla åldrar.

Men det måste inte vara kläder, även om det är ett viktigt område. Mat är något annat som alla är beroende av och som kan odlas på olika sätt. Dels är det bra för naturen, dels för konsumenterna. En sund, ekologisk kost är verkligen en vinnarsituation. Speciellt om det är närodlat. Det är inte bara populärt med hållbara kläder.

Kombinera nytta med nöje

Ett av målen med att starta ett företag är att tjäna pengar. Helt rätt, för det är så samhället fungerar. Poängen är att du inom ramarna för en framgångsrik verksamhet också kan värna om miljön. Samt de mest utsatta i världen, nämligen fattiga personer. Många råvaror och produkter kommer från andra länder, kläder tillverkas av bomull eller bambu som är odlat någon annanstans. Välj leverantörer som tror på det där med Fair trade eller liknande koncept.

Kemikalier i odling och tillverkning är inte bra varken för miljön eller arbetarna. De utsätts dagligen för stora risker och många blir sjuka. Återigen har du som entreprenör möjligheten att undersöka hur dina varor produceras, och välja en som ger dig gott samvete.

En del satsar allt på att göra världen lite bättre, värnar om både miljö och arbetare. Har det som en grundläggande del av sitt koncept. Det är inte alla som har råd att göra det, eller som känner sig manade. Men alla kan göra en liten del för att naturen ska må bättre. Det går att kombinera med ett blomstrande företag.