Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hunddagis, en bransch för entreprenörer som gillar hundar

Att många skaffade hund under år 2020 och 2021 är svårt att undgå. Många arbetade hemifrån och därmed blev det lättare att ta hand om en hund. Det gör att hunddagis och hundpensionat har blivit mer efterfrågat.

En annan bransch som samtidigt växt är hundförsäkringar. Det märks om du jämför hundförsäkringar utan självrisk, utbudet av olika försäkringar har ökat och blir allt bättre. Ska du öppna hunddagis är det även bra att tänka på att ägarna ska ha en giltig försäkring till sin hund. Som entreprenör kan du även samarbeta med olika försäkringsbolag som erbjuder hundförsäkringar för att kunna hjälpa dina kunder.

Att öppna hunddagis- utbildning och tillstånd

Vill du starta hunddagis eller hundpensionat räcker inte brinnande intresse för hundar. Du kan behöva gå en utbildning i tillsyn och skötsel av hundar. En del krav kommer från Jordbruksverket där du även kan läsa mer om vilka krav som ställs på ett hunddagis.

Hos Länsstyrelsen söker du sedan tillstånd för att få bedriva hunddagis eller hundpensionat. Det finns specifika krav på lokaler och utrymmen där hundarna ska vistas. Därför räcker det inte med att ha en stor tomt eller hus för att kunna öppna hunddagis.

Du behöver även teckna en försäkring som riktar sig speciellt till verksamheten. Tänk på att inte ta emot hundar som inte är vaccinerade eller har en grundläggande hundförsäkring.

Stor efterfrågan på hunddagis och hundpensionat

Det råder stor efterfrågan på bra hunddagis och hundpensionat. Om du älskar hundar och vill starta eget finns det därför stor potential att lyckas. Både i storstadsområden och i mindre kommuner växer efterfrågan på att kunna lämna in hunden under arbetsdagen.

Precis som alla verksamheter är det bra att göra en marknadsundersökning. Det krävs även en investering då lokaler ska utformas för att leva upp till alla lagar och krav.