Physical Address

304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Hantera stress bättre som egenföretagare – 5 knep som hjälper

Att starta eget är för många en dröm men som ofta leder till en hel del stress. Egenföretagare kan uppleva att det är svårt att hitta en balans mellan arbete och familjeliv vilket leder till stress. Det kan framför allt vara i uppstartsfasen som stressen är som mest påtaglig.

Lite lagom stress gör att det går att prestera bättre men långvarig stress är skadlig. Därför är det viktigt att försöka hitta en balans för att undvika att bli utbränd. Här kan du läsa fem knep som gör det lättare att hantera stress.

1. Sömnen är viktigt

Att börja slarva och dra ned på sömnen för att hinna med allt är inte ovanligt. Det är heller inte ovanligt att stress leder till sömnproblem. Därför är det lätt att det blir en ond cirkel. En del upplever att naturmedel mot sömnproblem kan hjälpa vid tillfällig stress. Naturmedel som är växtbaserade kan bidra till att få bättre dygnsrytm.

2. En stunds återhämtning varje dag

Tänk på att försöka boka in tid i kalendern som är till för återhämtning. Att få en stunds återhämtning varje dag bidrar också till att kunna somna lättare. Glöm inte att stänga av arbetsmobilen om du har möjlighet den stunden.

3. Prioritera när det behövs

Prioritera kan vara svårt men är nödvändigt. Det finns olika redskap som applikationer som hjälper dig att skapa bättre arbetsflöden. Då är de lättare att få bättre översikt över vad som är nödvändigt, mindre viktigt och vad som kanske inte ens behöver göras.

4. Be om hjälp när det blir för mycket

Har du svårt att få tiden att räcka till kan det vara bra att ta hjälp. Det kan vara att prata med någon som kan hjälpa dig att se saker som du kan prioritera ned. Har du familj kan du prata med dem, ibland går det att få mer hjälp och stöd från nära.

5. Slarva inte med maten

Kosten är viktig för att kunna få den energi som är nödvändig att hantera stress. Det är lätt att hoppa över måltider när tiden inte riktigt känns som den räcker till. Försök planera in matstunder och äta en varierad kost så kroppen får den näring den behöver.