Douglas Roos, grundare av Entreprenör24. 

Entreprenör24 tar en paus

Kära entreprenörsvänner,

Entreprenör24 startades för drygt två år sedan i syfte att inspirera och guida Sveriges unga entreprenörer. Vi har under dessa två år haft över 250 000 unika besökare och skrivit lite mer än 1000 artiklar. Jag är j***igt stolt över hur mina kollegor har ångat på i 180 för att med otroligt små medel skapa en attraktiv sajt.

Man kan säga att Entreprenör24 är Nyheter24-Gruppens CSR-projekt. Nyheter24-Gruppen är ett resultat av svenskt entreprenörskap och när vi skapade Entreprenör24 så trodde vi aldrig att det skulle bli en kassako. Däremot ville vi, i egenskap av mediehus, bidra till att elda på svenskt entreprenörskap. Och det tycker jag att vi gjort. Men nu har vi gjort det i dryga två år och tycker att det räcker på ett tag.

Därför har vi tagit beslutet att pausa sajten. När man ”pausar” något så brukar det bli en otroligt lång paus…dvs det väcks aldrig till liv. Så tror jag inte det blir med Entreprenör24. Vi som arbetar på Nyheter24-Gruppen brinner alldeles för mycket för entreprenörskapet för att vi inte skall köra igång vår baby återigen.

Så. Tills vi ses igen, som jag sagt så många gånger här på sajten: CFIMITYM!*

Entreprenörshälsningar,

Douglas Roos

*Cash Flow Is More Important Than Your Mother

10 reaktion på “Entreprenör24 tar en paus

 1. Men seriöst??!?!?! Varför pausa en kassako?? Vet ni ens innebörden av kassako? Eller ligger det en hund begraven? Var det svårt att kommunicera ut saningen?

  //E

 2. Det är alltid tråkigt med avsked. För mig har entreprenör24 varit ”en av de stora” på svensk hemmamark, vilket såklart gör det hela tråkigt. Ni fyllde utrymmet så bra i utbudet mellan svenska affärs- och entreprenörstidningar på nätet. På ett färgstarkt, enkelt och inspirerande sätt motiverade ni oss yngre entreprenörer. Det är viktigt med ett svenskt forum för oss entreprenörer, då vi genom våra val annars ganska ofta står ensamma i viktiga beslut. MEN som vi alla vet så är vi en del av den sk. produktlivscykeln. Vilket också innebär att nya och bättre arenor kommer att skapas. Affärer och nätverk är det bästa som finns och meningen med allt är resan. Tack för tiden och lycka till med det ni tar er för. //Danne

  • I love this article a lot. I’ll centairly be back. Hope that I can examine far more informative posts then. Will probably be sharing your knowledge with all of my friends!

 3. Tråkigt. Jag brukar titta in här ibland för att beta av intressant läsning. Kan ni inte hålla bloggandet igång i alla fall? Jag kör på med mina bloggar om sälj, marknadsföring etc. Det är om inte annat utvecklande för både skribent och säkert även många läsare.

  http://kjellmeyer.eu/

 4. Jag tycker ni ska starta upp sajten igen. E
  De svenska entreprenörerna kommer starkt.

  Enligt Global Entrepreneurship Monitor vill allt fler svenskar bli entreprenörer. Studien visar bland annat att andelen svenskar som ägnar sig åt entreprenör­skap nästan dubblats mellan 2007 och 2013 Här kan man se att kvinnors initiativ är större än männens. Sverige ligger även i topp i förmågan att se affärsmöjligheter. Sedan den första undersökningen som 1999 omfattade 10 länder har studien vuxit till att 2013 omfatta 70 länder med 197000 respondenter. Dessa representerar idag 75% av världens befolk­ning och 90% av världens BNP.

  Läs mer om studiens resultat: http://wp.me/p2Qye9-Cn

  / Stig Björne

 5. Lokala sajter är framtiden! Kolla in http://lovelaholm.se – På LoveLaholm vill vi visa på det bästa med Laholm och sprider tillsammans med andra information om vad för kul som händer i vår mysiga lilla småstad. Men du hittar också Dagens lunch, eget annonstorg, sevärdheter och företag som erbjuder sina tjänster här.

 6. Men herregud, skriv som det är att det blev ett fiasko och att det tog två år att inse det inte att ni ”pausar” detta.
  Ni gör också sorti på det sätt ni existerat. Jönsar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
  Douglas
Entreprenör24 tar en paus

Brev från Douglas Roos

  Foto: Carlos Aránguiz
Special: Dogge Doggelito vs Dogge Roos

De två entreprenörerna ger sina tips

  AP Photo/Manuel Blondeau
Bra sagt av Richard Branson

Kolla in superentreprenörens bästa citat

  Nanagyei
Planera, pynta och prata

Så planerar du ett lyckat företagsevent

  Flickr/Adrien Leaguy
Saker du inte ska ljuga om

Det du ska berätta för medarbetarna

  Jack Sommer, Laura Sommer, Craig Tann
Säljer sitt hus för Bitcoins

För 16 000 Bitcoins är lyxvillan din

  Mikaela Shiffrin
Många väljer att se OS på jobbet

Sänds på bästa arbetstid

  Jonas Ekströmer / SCANPIX
Så klarar ni vinterkräksperioden

Förbered företaget

  lonekalkylatorn
Veckans app: Lönekalkylatorn

Se din lön netto

  PatrickMcMullan.com
Åtta kvinnliga superentreprenörer

Inspireras av de som lyckats