Gänget på Fröjd Interactive 

Vill vara del av start-up-scenen

Så gör du

Ansök till Fröjd Ventures innan den 25 januari. De bidrag som går vidare får presentera sina idéer den 31 januari.

Fler och fler vill vara en del av Sveriges start-up-scen. Ett av de senaste tillskotten är webbyrån Fröjd som startat upp Fröjd Ventures, ett upplägg där de erbjuder sin tid till start-up-företag mot en andel av företaget. 

Webbyrån Fröjd ska i år avsätta 750 timmar i digitala affärsidéer. Deras idé är alltså att erbjuda sin tid, inte pengar till nya start-ups som behöver teknisk rådgivning, hjälp med design- och användarupplevelser.

Upplägget kallar de Fröjd Ventures och vi haffade Fröjds vd Anna Gullstrand för att ställa ett par frågor.

Varför drar ni igång det här initiativet nu?

– För oss är det en ständigt pågående diskussion hur vi kan utveckla Fröjd och vad som är nästa steg för oss, kopplat till våra kunders behov och den professionella utvecklingen för att vi som jobbar på Fröjd. Vi ser en framtid där projekt inom digital tjänsteutveckling kommer bli vanligare än de projekt många webbyråer gör idag, som handlar mer om kommunikation och information, vilket vi får möjlighet att fokusera på inom Fröjd Ventures. Sedan har det väl inte undgått någon att Sveriges start-up-scen växt till sig de senaste året. Vi vill vara en del av det!

Det är pitch 31 januari, vad kommer att hända under dagen och hur många start-ups förväntar ni er dyker upp?

– Vi har avsatt hela dagen och tänker oss en initial dialog på en timme per start-up, så vi satsar på 5-6 stycken. De start-ups som vi bokat in får möjligheten att kort presentera sin affärsidé, vad de behöver vår hjälp med, och varför just de kommer att lyckas. Sedan följer en diskussion där målet är att hitta ett win-win-upplägg. Vi kommer så klart ha massa frågor eftersom det är viktigt för oss att vi investerar vår tid i rätt idéer, och framförallt, rätt människor.

Om några av våra läsare funderar på att komma den 31 januari, vad ska man tänka på i presentationen för att fånga ert intresse?

– Att visa sin passion och att man tror på sin idé. Att bevisa varför den gör jobbet bättre än konkurrensen som finns på marknaden. Att visa att man är påläst och även har tänkt på hur man överkommer eventuella hinder.

Har ni något drömprojekt som ni hoppas hitta bland alla start-ups?

– Svårt att säga. Å ena sidan tycker vi det är kul med idéer där vi verkligen kan briljera med vår tekniska kompetens. Å andra sidan så är det alltid fascinerande med enkla lösningar som slår stort, för att de lyckats sätta fingret på ett tydligt behov. Det allra bästa vore idéer som kan bli lönsamma, men också bidra till en bättre värld och ett bättre samhälle.

Ni erbjuder er tid till bolagen, varför är tid mer värdefullt än pengar?

– Av många anledningar. I och med att vi erbjuder tid så får man också vår passion, vår kunskap och vår kreativitet på köpet. Det utifrånperspektivet tror jag kan vara värdefullt. Sedan, för vår del, så handlar det om att skapa spännande utmaningar för oss som jobbar på Fröjd och känna att vi är en del av något större. Det skulle vi ju inte uppnå om vi bara gav bort våra pengar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
  Douglas
Entreprenör24 tar en paus

Brev från Douglas Roos

  Foto: Carlos Aránguiz
Special: Dogge Doggelito vs Dogge Roos

De två entreprenörerna ger sina tips

  AP Photo/Manuel Blondeau
Bra sagt av Richard Branson

Kolla in superentreprenörens bästa citat

  Nanagyei
Planera, pynta och prata

Så planerar du ett lyckat företagsevent

  Flickr/Adrien Leaguy
Saker du inte ska ljuga om

Det du ska berätta för medarbetarna

  Jack Sommer, Laura Sommer, Craig Tann
Säljer sitt hus för Bitcoins

För 16 000 Bitcoins är lyxvillan din

  Mikaela Shiffrin
Många väljer att se OS på jobbet

Sänds på bästa arbetstid

  Jonas Ekströmer / SCANPIX
Så klarar ni vinterkräksperioden

Förbered företaget

  lonekalkylatorn
Veckans app: Lönekalkylatorn

Se din lön netto

  PatrickMcMullan.com
Åtta kvinnliga superentreprenörer

Inspireras av de som lyckats