Bild 1 / 3

0
 Jesper Mårtensson och Henrik Staaf ligger bakom Mathleaks.  

Mathleaks – den billigaste extraläraren på marknaden

Ett gäng killar från KTH och Handelshögskolan bestämde sig för att skapa en app med förklarande lösningar till samtliga uppgifter i svenska matteböcker. 

– I böckerna så finns det ju oftast bara en siffra i facit som visar vad som är rätt svar men med appen har man en pedagogiskt förklarande lösning till alla uppgifter och slipper då köra fast i matteplugget, berättar grundare Henrik Staaf för Entreprenör24.

I dag har drygt 20 000 elever laddat ner Mathleaks. Användarantalet växer med ca 100 – 150 användare varje dag.

Varför startade ni Mathleaks?

– Idén till Mathleaks kom under studietiden på universitetet där vi också jobbade extra som privatlärare. Den stora skillnaden mellan gymnasiet och universitetet är främst det material man tillhandahåller när man studerar och synen på det. Det är inte ovanligt att man får övningstentor med tillhörande lösningsförslag på universitetet. Men detta koncept lyser med sin frånvaro på gymnasiet.

Var finns appen?

– Mathleaks används av gymnasie- och högstadieelever över hela Sverige och inom kort planerar vi att lansera appen på utländska marknader också. Appen finns idag till Android- och iPhone telefoner och kan laddas ned via Google Play och AppStore eller från vår hemsida Mathleaks.se.

Hur resonerade ni kring prissättningen?

– Appen finns i två utföranden. I gratisversionen har man tillgång till uppgifterna på godkänd-nivå. Vill man ha tillgång till samtliga uppgifter kan man prenumerera för 38 kr per månad. Priset är visserligen dyrare än normalappen. Tittar man däremot på vad vi erbjuder så ger vi väldigt mycket valuta för pengarna, särskilt i jämförelse med en privatlärare i matematik som kan kosta tusentals kronor i månaden. För de som vill prova på tjänsten först finns ju som sagt en gratisversion.

Vad är det bästa med appen?

– Det bästa med appen är att den faktiskt bidrar till bättre betyg. Inför årets sommarskola på Thorildsplans gymnasium utvärderades Mathleaks i matteundervisningen. Hälften av totalt 130 eleverna fick under och efter lektionstid stöd av fullständiga och förklarande lösningar till uppgifterna i matematikboken. Resultatet blev att 40 % fler av dessa elever klarade slutprovet, jämfört med kontrollgruppen säger Henrik Staaf och fortsätter:

– Vi vill göra det så enkelt som möjligt för elever att kunna plugga självständigt, samtidigt som vi bidrar till bättre förståelse och bättre betyg.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
  Douglas
Entreprenör24 tar en paus

Brev från Douglas Roos

  Foto: Carlos Aránguiz
Special: Dogge Doggelito vs Dogge Roos

De två entreprenörerna ger sina tips

  AP Photo/Manuel Blondeau
Bra sagt av Richard Branson

Kolla in superentreprenörens bästa citat

  Nanagyei
Planera, pynta och prata

Så planerar du ett lyckat företagsevent

  Flickr/Adrien Leaguy
Saker du inte ska ljuga om

Det du ska berätta för medarbetarna

  Jack Sommer, Laura Sommer, Craig Tann
Säljer sitt hus för Bitcoins

För 16 000 Bitcoins är lyxvillan din

  Mikaela Shiffrin
Många väljer att se OS på jobbet

Sänds på bästa arbetstid

  Jonas Ekströmer / SCANPIX
Så klarar ni vinterkräksperioden

Förbered företaget

  lonekalkylatorn
Veckans app: Lönekalkylatorn

Se din lön netto

  PatrickMcMullan.com
Åtta kvinnliga superentreprenörer

Inspireras av de som lyckats