Foto: Flickr

Bild 1 / 3

0
 Tre effektiva sätt att vinna förhandlingen för både proffs och nybörjare. 
Foto: Flickr

Så vinner du din nästa förhandling

Visa älskar det, vissa hatar det. Oavsett hur du känner för att förhandla är det nödvändigt i allt företagande. Nyckeln till en bra förhandling är att få det du behöver utan att försumma den andra personens behov – vilket kan vara lättare sagt än gjort.

Här är tre effektiva sätt som gör förhandlingarna lite roligare och mer framgångsrika, för både proffset och nybörjaren.

Använd tystnad som ett verktyg

De flesta pratar mycket när nervositeten slår till. Det är negativt på flera vis men framför allt missar du mycket när du själv bara babblar på.

Om du exempelvis ger ett erbjudande till en säljare som svarar; ”Det är alldeles för lågt” – svarar inte direkt. Vänta ett tag. Säljaren kommer att börja prata för att fylla tystnaden. Han kommer möjligtvis förklara varför ditt erbjudande är för lågt. Han kanske berättar varför han vill göra en affär så snabbt. Under tiden du är tyst kommer den du förhandlar med ge dig användbar information, som du aldrig skulle fått om du själv snackat.

Lyssna och tänk mer än du talar. När du talar, ställa då öppna frågor. Du kan inte mötas i mitten om du inte vet vad andra människor faktiskt tycker.

Ha höga förväntningar

Förvänta dig det bästa. Höga förväntningar och en positiv inställning leder vanligtvis till bra resultat. Gå alltid in i en förhandling med inställningen att du kommer få det du vill. Var säker på din kapacitet och att du kommer kunna sköta diskussionen på dina villkor. Du kommer inte få något du inte frågar efter. Fråga alltid.

Backa inte utan att få något i gengäld

Om en kund exempelvis ber dig att sänka ditt pris bör du få något i gengäld om du går med på kravet. Varje prisavdrag eller värdestegring bör innebära en kompromiss av något slag.

Följ samma logik om du själv är kunden. Be om något i gengäld för det högre priset. Ställ hellre fler och högre krav än du egentligen har, då har du större chans att få det du faktiskt är ute efter och den du förhandlar med kommer känna en vinst när ”backar” till dina riktiga önskemål.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Besökarnas kommentarer

I kommentarsfältet har kommentatorn juridiskt ansvar för sina inlägg. Läs mer i vår policy om kommentarer!
Entreprenör24 ansvarar inte för innehållet i kommentarerna.

Läs mer
  Douglas
Entreprenör24 tar en paus

Brev från Douglas Roos

  Foto: Carlos Aránguiz
Special: Dogge Doggelito vs Dogge Roos

De två entreprenörerna ger sina tips

  AP Photo/Manuel Blondeau
Bra sagt av Richard Branson

Kolla in superentreprenörens bästa citat

  Nanagyei
Planera, pynta och prata

Så planerar du ett lyckat företagsevent

  Flickr/Adrien Leaguy
Saker du inte ska ljuga om

Det du ska berätta för medarbetarna

  Jack Sommer, Laura Sommer, Craig Tann
Säljer sitt hus för Bitcoins

För 16 000 Bitcoins är lyxvillan din

  Mikaela Shiffrin
Många väljer att se OS på jobbet

Sänds på bästa arbetstid

  Jonas Ekströmer / SCANPIX
Så klarar ni vinterkräksperioden

Förbered företaget

  lonekalkylatorn
Veckans app: Lönekalkylatorn

Se din lön netto

  PatrickMcMullan.com
Åtta kvinnliga superentreprenörer

Inspireras av de som lyckats